M: info@eladazizli.com
T: +90 532 514 24 88

Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu Nedir?

İnsanların, dış faktörlerden çok kendi ihtiyaçları ile motive olduğunu öne süren Amerikalı psikolog Abraham Maslow’un; fiziksel, güvenlik, sosyal, değer verilme / saygınlık ve kendini gerçekleştirme ihtiyaçlarından oluşan, belli bir hiyerarşi içerisinde birbiriyle bağıntılı olan beş temel ihtiyaç belirlediği bilinmektedir (Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi).

Aslında Maslow, bu ihtiyaçların dışında bilişsel ve estetik ihtiyaçlar şeklinde iki ayrı temel ihtiyaç daha belirlemiştir. Ancak bu iki ihtiyaç, sonraki bilim insanları tarafından, hiyerarşik ihtiyaçlar içinde en tepede olan, kendini gerçekleştirme ihtiyacı kapsamında değerlendirilmiştir.

Güzel görünmenin anahtarı, yüz güzelliğidir. Güzel yüz; doğru, anlamlı, dengeli ve uyumlu bir şekilde bir araya gelmiş biçim, orantı ve renklerin oluşturduğu bir bütündür. Yüz güzelliğini biçim ve orantı yönünden etkileyen en önemli yapılardan biri de şüphesiz dudaklardır. Özellikle burun ucu ve çene ile birlikte yüzün odak noktasını oluştururlar, yüz dengesinin ve yüz simetrisinin oluşmasında önemli katkıda bulunurlar.

İnsanların bir kısmı doğumdan itibaren; doğal, iyi şekillenmiş, dolgun, güzel görünen ve yüz ile uyumlu dudaklara sahip olurken, bir kısmı da ince ve biçimsiz, yüze oranla küçük ya da büyük dudaklara sahiptirler. Bununla birlikte güzel dudaklara sahip olanlar da zamanla veya bazı nedenlerle incelme ve şeklin bozulması problemleriyle karşı karşıya kalabilmektedirler. Ancak gelişen teknolojiye paralel olarak ilerleme kaydeden estetik uygulamaları sayesinde, istenilen dolgun ve estetik dudak yapısına sahip olmak oldukça basit ve güvenli bir hâle gelmiştir. Özellikle ince dudaklara hacim kazandırma ve dolgunlaştırma, dudak çizgilerinin belirginleştirilmesi ve dudaklar arasındaki estetik orantının sağlanması maksadıyla yapılan Dudak Dolgusu uygulaması ile biçimsiz dudak yapısı bir problem olmaktan çıkmıştır. Artık önemli olan nasıl bir dudağa sahip olmak istendiğine dair karar verebilmektir.

TEDAVİ SÜRECİ

Dudak Dolgusu

Kaç Seans İşlem Yapılır

1 Seans

Hassasiyet Süresi

10 Gün

Kalıcılık Süresi

8-12 Ay

İşlem Süresi

5 Dakika

İşe Ne Zaman Dönülür

Hemen

Anestezi

Lokal Anestezi

Tam İyileşme Süresi

1 Gün

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu; alanında uzman ve deri altı dolgu uygulamalarında deneyimli kişiler tarafından yapılması gereken ağrısız bir müdahaledir. Öncelikle hastanın şikâyet ve talepleri göz önünde bulundurularak uygulama planı yapılır.

Hamileler, bebek emzirenler, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, kronik cilt problemi olanlar uygulama öncesinde doktoru mutlaka bilgilendirmelidirler.

Uygulamaya öncesinde dolgu yapılacak bölge işaretlenir, anestezik jel ve krem yardımıyla lokal anestezi yapılır. Daha sonra ince uçlu iğneler yardımıyla, dolgu malzemesi planlanan bölgeye enjekte edilir.

Dudak dolgusunda sıklıkla; vücudumuzda doğal olarak bulunan, birçok kozmetik üründe de kullanılan bir bileşik olan Hyaluronik Asit (HA) ve türevleri kullanılmaktadır. Neredeyse kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilen bu moleküler bileşik, cildin ihtiyacı olan nemi dengede tutmaktadır. Vücudun doğal yapısında bulunması, cildi nemlendirmesi, hücresel yenilenme sağlaması ve alerji ya da başka bir yan etkiye sebep olma olasılığının çok düşük olması nedeniyle genellikle bu madde tercih edilmektedir.

Kullanılan bir başka yöntem ise, kişinin kendi vücudundan ve kök hücreden elde edilerek hazırlanan zengin yağın (otolog yağ) bölgeye nakledilerek enjeksiyonudur. Kullanılan doku hastanın kendisine ait olduğundan doğaldır ve alerjik etki göstermez, uyumsuzluk yaşanmaz, herhangi bir hastalık bulaşması söz konusu olmaz. Transfer edilen doku canlı doku olduğundan, dolgu etkisi yüksektir. Maliyeti düşüktür ve tekrarlanabilme özelliğine sahiptir. Ancak yağ alımı ayrı bir müdahale gerektirdiğinden çok fazla tercih edilmemektedir.

Dolgu uygulamalarında bu iki dolgu malzemesinden farklı olarak Restylan, Kalsiyum Hidroksilapatit, Biyobozunur Polimer gibi suni üretimle elde edilen maddeler ve kolajen de kullanılmaktadır. Önemli olan kullanılan dolgu maddelerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ürünler olmasıdır.

Dudak dolgusu uygulaması en fazla yarım saat içerisinde tamamlanır ve hasta normal hayatına devam eder. Yaklaşık bir hafta içerisinde arzu edilen görüntü oluşur. Bu süre içerisinde enjeksiyon bölgesinde geçici olarak hafif kızarıklıklar ve şişlik görülebilir.

Uygulamadan sonra en az iki saat süreyle bir şey yenilip içilmemelidir. İlk bir hafta aşırı sıcak ortamlardan ve çok sıcak banyo yapmaktan kaçınılmalı, E vitamini içeren besinlerden uzak durulmalıdır.

Dudak dolgusunun etkisi geçicidir ve 6 ila 12 ay arasında sürmektedir. İstenildiğinde, tekrar uygulaması yapılabilmektedir. Kullanılan dolgu maddeleri, deri içerisinde etki ömürleri sona erdiğinde kendiliğinden kaybolmaktadırlar. Bu nedenle kalıcı bir etki bırakmazlar.

Dudak Dolgusu Hakkında Ek Bilgiler

Çok ince dudakları olan kişilerde, dudakların aniden kalınlaştırılması bazı problemlere neden olabilmektedir. Bu kişilerde, uygulamanın birkaç ay içerisinde farklı seanslarla kademeli olarak yapılması daha uygun olmaktadır.

Dudaklarınızın görüntüsünden memnun değilseniz ve dolgu yaptırarak daha güzel bir görünüme sahip olmak istiyorsanız; iletişim bilgilerimizi kullanarak bize ulaşabilir; özel talep ve ihtiyaçlarınızı ön planda tutan merkezimizde tedavi olabilir, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Dudak dolgusu yaptırmadan önce nelere dikkat edilmelidir?
Dudak dolgusu yaptırmadan önce uzman bir estetik doktor veya dermatologla kapsamlı bir danışma yapılmalıdır. Beklentiler açıkça belirtilmeli ve işlem süreci hakkında detaylı bilgi alınmalıdır. Ayrıca, hamilelik, emzirme, kan sulandırıcı ilaç kullanımı veya kronik cilt problemleri gibi durumlar varsa, bunlar mutlaka doktora bildirilmelidir. 
Evet, hyaluronik asit gibi bazı dolgu maddeleri geri alınabilir. Bir uzmana başvurarak dolgu çözme veya düzeltme işlemi yapılabilir. Bu sayede istenilen sonuç elde edilemezse, uygulama geri alınabilir veya düzeltilerek daha uygun bir görünüm sağlanabilir. 
T: +90 532 514 24 88
M: info@eladazizli.com

ADRES BİLGİSİ

Kültür Mahallesi, Ahmet Adnan Saygun Caddesi Akmerkez No:3 Kat: 10 D2, 34340 Etiler/İstanbul